Hírek

TEDD │ NE TEDD, HA HALLÓKÉSZÜLÉKET VISELSZ

TEDD │ NE TEDD, HA HALLÓKÉSZÜLÉKET VISELSZ

TUDOD, MIT TEGYÉL IDÉN NYÁRON, HA HALLÓKÉSZÜLÉKET VISELSZ?

A nyár idén kicsit nehézkesen ért ide, és mire a buszon izzadva felocsúdtunk, hogy végre lehámozhatjuk magunkról a téli kabátot, szinte el is telt egy jó része. Most viszont örülünk, majd’ kiugrunk a bőrünkből, hiszen minden napsütéssel teli élményt egyszerre akarunk megélni, hallássérültként viszont felmerül a kérdés, hogy a nagy nyári ugri-bugriban és színes program-sorozatban hogyan tudjuk a hallókészüléket megfelelően óvni.

UTAZZ │ Attól, hogy hallássérüléssel élsz, utazz és lásd a világ csodáit! Amire érdemes figyelni, hogy a hallásodat támogató eszközök mindig kéznél, vagy legalábbis a hátizsákodban legyenek, éppen ezért érdemes bepakolni még egy hallókészüléket, töltőt, adapter, áramátalakítót, szárítódobozt, füldugót, egy-két vezeték nélküli, hasznos kiegészítőt, tollat és papírt, na meg minimum tripla mennyiségű elemet.

FESZTIVÁLOZZ │ A nyár tele van zenei élményekkel és fesztiválokkal! Mondj igent a kedvenc előadódra, és élvezd a lüktető tömeget, a fantasztikus fesztivál-programokat és add át magad a nyár megismételhetetlen érzésének! A zenei dömping ilyenkor ugyan hatalmas terhelést jelenthet a hallójáratokra nézv, de kellő óvintézkedéssel ezt is megelőzheted. A zárt helyen tartott bulik helyett válaszd a szabadtéri mulatságokat, állj messzebb a hangszóróktól, és ha a csimm-bumm cirkusz idejére kiveszed a hallókészüléked, egyrészt tedd dobozba, másrészt használj füldugót, vagy speciális, füledre készített fülillesztéket.

NAPOZZ OKOSAN │ Bár a trendek a hófehér bőr irányába mutatnak, sokan szeretjük, ha napbarnított bőrünkkel egy balatoni nyaralás utáni hétfőn az irodába menve hófehér ruhában a kollégáink idegrendszerét borzolhatjuk. Ha te is vágysz a napsütésre, és betartva az egészséges napozás szabályait, a megfelelő SPF védelemmel ellátva kivetődnél egy kis barna bőrszínért a partra, azt hallókészülékkel is simán megteheted! Arra kell csak vigyáznod, hogy ne érje tartósan víz a kütyüdet, valamint, hogy a portól és az izzadságtól tartsd távol a hallókészülékedet.

ÖLTÖZZ SZÍNESEN │ A hallókészülékgyártók, akár a Phonak, akár a Widex vagy a Starkey, kényesen ügyelnek arra, hogy a részletgazdag hallás mellett ne csak méretben, de színben is választhassunk a high-tech készülékek közül. Miután a színskála széles, így akár minden outfitünkhöz választhatunk egy-egy készüléket. Úgy gondolod, hogy ez már maga a luxus? Ha az ár miatt aggódsz, kérdezz rá audiológusunknál a lehetőségekre, ugyanis számos menő készülék elérhető akár már 70%-os kedvezménnyel!

CSERÉLD LE A KÉSZÜLÉKED │ Ne feledd! Ha 6 évvel ezelőtt vásároltad a hallókészüléked, épp itt az ideje, hogy beújíts egy fejlettebb, szuper képességekkel rendelkező készüléket! Hogy mitől annyira klasszak ezek az apró, diszkrét kis kütyük? Attól, hogy kiszűrik a zajokat, így nemcsak részletgazdag hallást biztosítanak, de a Phonak Marvel esetében például a binaurális hangtovábbítás gondoskodik arról, hogy a hallókészülék egyszerre két irányban, vagyis mindkét fülbe továbbítsa a hangokat. A technológia újításai Bluetooth-rendszeren keresztül egyszerűen és könnyen összeköthetők az okostelefonokkal – mind iOS-szel, mind Androiddal -, ami azt jelenti, hogy a telefonra érkező hívásokat a rendszer közvetlenül a hallókészülékbe továbbítja. Ugyanez a helyzet a zenékkel, a TV adással és a rádiós műsorokkal, hiszen ugyanezen az elven - szabad kézhasználatot biztosítva számunkra úgy továbbítja közvetlenül a hallókészülékbe a hangokat, hogy mi közben biciklizhetünk, főzhetünk, autót vezethetünk, napozhatunk a strandon, vagyis bármit megtehetünk, amit csak akarunk!

SIKERÜLT MEGGYŐZNÜNK? Ha maradt még megválaszolatlan kérdés, vagy csak segítségre van szükséged, hogy kiválaszd a hozzád leginkább passzoló hallókészüléket, keresd audiológus kollégáinkat Gyulán és Balatonfüreden a Sybilla Hallókészülék Stúdiókban.


Szerző: Eat, Move & Smile