Hírek

MIÉRT OLYAN DRÁGA A HALLÓKÉSZÜLÉK?

MIÉRT OLYAN DRÁGA A HALLÓKÉSZÜLÉK?

Ó, TE DRÁGA HALLÓKÉSZÜLÉK


Vitathatatlan tény, hogy egy hallókészülék drága. Joggal vetődik fel a kérdés, hogy mi kerül adott esetben több százezer forintba egy apró, kb. 1-2 centi magas, nagyjából fél centi széles műanyag kütyün, amiből kiáll egy hajszálvékony „cső”, van rajta egy kapcsoló és súlyra maximum bruttó 50 gramm? Mert ha egy tévét veszünk félmillióért, akkor az legalább ultra HD, meg optimalizálja a színeket és egyáltalán: ennyi pénzért legalább jó nehéz, és kínlódhatunk vele felfelé az ötödikre. Ha mindehhez még a lift is elromlott, akkor meg ráadásul az élmény is fokozódik, csak hogy érezzük, hogy ez a súlyos befektetés most aztán tényleg megérte!

LERÁNTJUK A LEPLET

A Phonak hallókészülékei valóban magas árkategóriát képviselnek. Amellett, hogy a hallástechnológia piaca széles és megannyi hallókészülék közül választhatunk, akár az autó, akár a mosógép vagy TV beszerzésekor, itt is át kell, hogy gondoljuk, mi mindent kapunk a pénzünkért. A hallástechnológiai eszközök – hallókészülékek és vezeték nélküli kiegészítőik – nemcsak részletgazdag hallást és kényelmes viselést biztosítanak, de a kivitelezés tekintetében is megfelelnek az aktuális trendeknek.

MITŐL OLYAN NAGYSZERŰEK?

Attól, hogy a hallássérülés mértékének megfelelően széles palettából választhatunk kortól és nemtől függetlenül, mellyel problémamentesen intézhetjük ügyes-bajos hétköznapi dolgainkat. Lemehetünk bevásárolni a piacra, telefonálhatunk, főzhetünk, vagy éppen dolgozhatunk, hiszen a legújabb technológiák már lehetővé teszik, hogy szabadon használjuk mindkét kezünket, miközben halljuk a világ zaját.

RÉSZLETGAZDAG HANGZÁS

Hallássérültként ez a legnagyobb vágyunk! Szeretnénk, ha mi is élvezhetnénk a kávézók zsizsgését, hallanánk az utca zaját, az unokánk hangját, vagy a kollégáktól egy jó poént. Szabadon, a lehető legjobb hangminőségben. A legújabb Phonak Marvel készülék erre tökéletes eszköz, ugyanis a Phonak mérnökei azt úgy alakították ki, hogy felismerje és az aktuális zajszinthez mérten kiszűrje a zajokat. A Marvelt emellett binaurális hangtovábbítással is ellátták, ami azt jelenti, hogy a hallókészülék két irányban, vagyis mindkét fülbe egyidőben továbbítja a hangokat. Szuperül hangzik, nem igaz? Zajos környezetben vagy telefonáláskor igazi Jolly-Joker!

ANDROID VAGY IOS? NEM KELL VÁLASZTANI!

Szerintünk nem véletlenül kapta a Phonak legújabb készüléke a Marvel nevet. Tényleg szuperképességekkel rendelkezik. Ahhoz, hogy gondtalanul telefonáljunk, az okoskészülékünket össze tudjuk vele kötni, így a telefonbeszélgetés közvetlenül a hallókészüléken keresztül történik. A Marvel Android és iOS rendszerekkel egyaránt kompatibilis, ezért telefonkészüléktől függetlenül bármelyik rendszerhez alkalmazkodik.

A SZÉPSÉGNEK ÁRA VAN

A Phonak tervezői kiemelten ügyelnek rá, hogy az általuk gyártott hallókészülékek és vezeték nélküli kiegészítők ne csak funkcionálisan állják meg a helyüket a siketek és hallássérüléssel élők hétköznapjaiban, de azok szépek is legyenek. Anyagban, méretben, színben és formában verhetetlenek olyannyira, hogy bármilyen stílusú és színű szettet is választunk magunknak gardróbunkból, tuti, hogy a Phonak palettájáról megtaláljuk a hozzá tökéletesen illeszkedőt.

MINDENNEK ÁRA VAN

Semmi sincs ingyen, tudjuk ezt jól.  Ahogy a prémium kategóriás hallókészülékek előállítása, úgy azok ára is magas. Így van ez a világban. Azt viszont muszáj megemlítenünk, hogy ezen eszközök egy része már számos árszinten elérhető a hazai támogatási lista alapján. A készülékekről és a támogatás igénybe vételének feltételeiről érdemes a Phonak szerződött audiológus partnereit felkeresni, akik a szükséges hallásvizsgálat mellett az elérhető hallókészülékekről is teljes körű tájékoztatást nyújtanak.


Szerző: Eat, Move & Smile