Hírek

HALLÁSSÉRÜLT UTAZÁS: MIT PAKOLJ A BŐRÖNDBE?

HALLÁSSÉRÜLT UTAZÁS: MIT PAKOLJ A BŐRÖNDBE?

HALLÁSSÉRÜLT KALANDOZÁSOK KÉNYELMESEN!

Utazás előtt természetes, hogy mindig be vagyunk zsongva, hiszen örök kérdésként lebeg gondolataink napfényben fürdőző hullámán, hogy mit csomagoljunk be, milyen idő lesz, és hogy mi mindennel vértezzük fel magunkat az útra. Hallássérültként tudjuk jól, hogy még inkább nehezített a pálya, hiszen az általános felszerelések mellett gondoskodnunk kell hallásunk biztonságáról is akár rövidebb, akár hosszabb lesz a túra. Szerencsére ma már kellően fejlett a hallástechnológia ahhoz, hogy mind a hallókészülékek, mind a kiegészítők kényelmünket és komfortérzetünk minőségét szolgálják, de a biztonság kedvéért összeállítottunk egy indulás előtti ellenőrző listát.

1. ELEMEK ÉS TÖLTŐK

Hallókészülék elemből sosem elég, tudjuk ezt jól. Érdemes éppen ezért akár már az elem akciók során alaposan feltankolni belőlük, hiszen nem tudhatjuk előre, hogy az adott országban vagy városban lesz-e rá lehetőség, hogy beszerezzük a kellő mennyiséget. Az elemekkel túltölteni nem tudjuk a bőröndünket, az olyan, mint a fürdőruha: abból nem lehet eleget pakolni, ráadásul kis helyen is elférnek, és még a repülőre a kézipoggyászunkban is egyszerűen fel lehet vinni. A hálózati töltőről sem szabad megfeledkezni, és az áramforrásról, valamint arról, hogy lesz-e szükség áramátalakítóra, már a szállásfoglalás során érdemes érdeklődni.

2. SZÁRÍTÓ-, ÉS VÍZHATLAN TÁROLÓDOBOZ

Akár wellness szállodába megyünk pihenni, akár egy aktív kirándulás az utazás célja, egy szárító-, és tárolódobozt mindenképpen érdemes bepakolni. Vízközelben, mozgás közben, de már csak egy átlagos napon is a hallókészülékünket megóvva a nedvességtől és a párától, érdemes éjszakára szárítódobozba tenni. Így nemcsak magát a készüléket védjük meg az esetleges sérülésektől, de míg mi édesen alszunk, addig a piszkos munkát, vagyis a baktériumok eltávolítását és a párátlanítást elvégzi a szárítódobozunk. Ha a hallókészülékünkhöz esetleg nem tartozik szárítódoboz, egy általános, vízálló tárolódobozt mindenképpen érdemes a kézipoggyászba tenni, hogy inaktív állapotban - alvás vagy utazás közben is - biztonságban tudhassuk a hallókészülékünket.

3. VEZETÉK NÉLKÜLI ESZKÖZÖK

Utazástól függetlenül érdemes körülnézni a hallókészülékek piacán, hiszen a technológiai fejlődések gazdagon érintették a hallókészülékeket, valamint a hallást javító eszközöket, kiegészítőket. Ma már egy apró, toll formájú Roger EasyPent a hallókészülékünkhöz csatlakoztatva simán beszélgethetünk utastársainkkal az autóban vagy akár egy asztaltársaságban, sőt, az idegenvezető ruhájára tűzve még a fakultatív programokról sem kell lemondanunk. A modern, akár kedvezményes áron is elérhető professzionális hallókészülékeket már okostelefonunkkal is összeköthetjük, ami szintén Bluetooth-on keresztül továbbítja számunkra a hangokat. A rezgéssel jelző okosórák, a zajszűrő mikrofonok és a dizájnos high tech készülékek ma már nemhogy diszkrétek, de egyenesen menők, hiszen a tervezők ügyeltek rá, hogy ne csak belsőleg nyújtsanak luxus élményt, de megjelenésében is büszkén vállalhassuk őket.

4. PUHA TEXTÍLIA ÉS TISZTÍTÓ ESZKÖZÖK

Ha a teljes tisztító garmadát nem is kívánjuk magunkkal cipelni a nagy kalandra, egy puha textíliát, egy speciális kefét és egy csipeszt feltétlenül tegyünk el, hogy a nedvességet, fülzsírt és egyéb szennyeződéseket biztonsággal eltávolíthassuk.  A hallókészülék tisztán tartása kiemelten fontos, hiszen ezzel nemcsak a készülék élettartamát növeljük, meg, de megelőzzük a bőrirritációt és az esetleges eltömődéseket.

Nem tudod, hogy hogyan tisztítsd hallókészüléked? Ebben a cikkben adunk egy kis segítséget!

5. VÉDD MAGAD! ESŐKABÁT, ESERNYŐ

Az égi áldás nem kér engedélyt, egyszerűen csak megindul odafentről, mi pedig egy másodperc alatt bőrig ázva csak azon töprengünk, hogy ugye nem sérült a hallókészülékünk? A bajt viszonylag egyszerűen meg lehet előzni, ha egy egész picire összehajtható esőkabátot is elteszünk, amit a másodperc tört része alatt magunkra tudunk kapni, ha esetleg beindul az égi cunami.

Kíváncsi vagy további hasznos utazási tippjeinkre? Itt olvashatsz még többet. Csak KLIKKELJ IDE A LINKRE!

Szerző: Eat, Move & Smile