Hírek

ERRE A KIS IDŐRE JÓ NEKEM MÁR EZ A HALLÓKÉSZÜLÉK!

ERRE A KIS IDŐRE JÓ NEKEM MÁR EZ A HALLÓKÉSZÜLÉK!

A JÓ HALLÓKÉSZÜLÉK IDŐS KORBAN IS FONTOS

Édesapánk szavajárása volt ez mindig, ha éppen azért nógattuk, hogy vásároljon magának valami újdonságot, frissítse ruhatárát, vagy újítson be valami kiegészítőt féltve őrzött peca-szettjéhez. „Minek erre a kis időre?” – jött folyton a válasz, és mi úgy gondoltuk, hol van még karácsony, de ha ő mondja, hát akkor biztos nagyon öreg lehet. Pedig nem volt az. Mint ahogy édesapánk, úgy mi magunk is hajlamosak vagyunk, hogy megadjunk mindent szeretteinknek, környezetünknek, magunkra viszont már kevésbé figyelünk, pedig a kor előrehaladtával előfordulhatnak olyan problémák, mint amilyen a hallásvesztés is, amit megfelelő kezeléssel, és egy szuper hallókészülék kiválasztásával optimális körülmények között tarthatunk.

IDŐSKORI HALLÁSCSÖKKENÉS

Mielőtt megrántanánk a vállunkat, hogy miért is van erre szükségünk akár idős korban is, gondoljuk át. Vajon jól halljuk a bennünket körülvevő zajokat? Halljuk és értjük, mit csacsognak nekünk kisunokáink? Vajon jelzett a konyhai óra legutóbb, hogy pirosra sült a sütőben a kacsa? És vajon tisztán hallottuk, azt is, amikor csengetett a postás? El kell fogadjuk, hogy a korosodás természetes velejárója a halláscsökkenés, ami egyéntől függően különböző korban, és különböző mértékben jelentkezhet. A 65-74 év közötti korosztályban minden ötödik ember hallásvesztéssel küzd, hiszen a belső fülben található, hallásban szerepet játszó hártyák és hallócsontok veszítenek rugalmasságukból, és elmeszesedve hallásproblémát okozhatak. A tünetek jelentkezhetnek 60 évesen is, de akár a 90. gyertyát is elfújhatjuk születésnapi tortánkon, amikor először tapasztaljuk a problémát. 

AZ ÉLET HANGJAI

Nem csicseregnek a madarak? A zene sem annyira tiszta? Fel kell hangosítani a tévét úgy, hogy már az alsó szomszéd is hallja? A halláscsökkenés első jele a magas hangok elvesztése, amit ha nem kezelünk időben és megfelelően, tovább romolva a mély frekvenciákra is kihathat, ami már a beszéd megértésében is zavart okozhat. 

NE FÉLJÜNK SEGÍTSÉGET KÉRNI!

A halláscsökkenés az élet velejárója, így érdemes figyelmet szentelni rá, és audiológus, valamint fül-orr-gégész szakember segítségét kérni, hogy megfelelő kezeléssel ne csak az élet hangjait mentse meg számunkra, de egy szuper hallókészülékkel segítsen elkerülni a szorongást, a befelé fordulást, az elégedetlenséget és a depressziót, ami a hangok meg nem értéséből fakadhat.

KORTALAN TECHNOLÓGIA

Ahhoz, hogy ne csak halljuk, de értsük is, amit mondanak, az audiológiai vizsgálatok eredményétől függően fül-orr-gégész szakorvosunk ajánlhat nekünk hallókészüléket. Ha azt gondoljuk, hogy ezek a hallókészülékek még mindig azok a hatalmas, nagy és ronda, bézs színű eszközök, amiről messziről visít helyzetünk, tévedünk. A high-tech ugyanis nem csak a szórakoztató műszaki berendezések terén, de már a hallókészülékek piacán is hódít, így zseniális innovatív technológiákkal, előre mutató újításokkal már nem csak méretben, de színben, formában és árban is mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb hallókészüléket. A formatervezett, minden esetben egyedileg készített hallókészülékek ma már tökéletesen idomulnak hallószervünkhöz, így a készülék megfelelő beállításaival, finomhangolásával a külvilág részére fel sem tűnik szuperképességünk.

HALLJUK A VILÁG ZAJÁT

A bennünket körülvevő világ bár zajos, szükségünk van hallásunkra. A rendszeres éves vizsgálatokon túl saját egészségünk érdekében fontos, hogy megelőzés céljából is részt vegyünk időszakos hallásszűrő vizsgálatokon, ahol audiológus szakemberek speciális, fájdalommentes módszerekkel mutatnak rá az esetleges, hallószerveinkben bekövetkezett változásokra, és adnak tanácsot azok leghatékonyabb kezelésére

Látogasson el hozzánk Gyulára, Balatonfüredre vagy Budapestre, és kövessen bennünket közösségi média felületünkön, hogy elsőként értesüljön a legfrissebb híreinkről, hallásszűrő vizsgálatainkról, hallókészülékeinkről.

Szerző: Eat, Move & Smile