Hírek

COVID-19 KORONAVÍRUS-TESZT GYULÁN ÉS BALATONFÜREDEN!

COVID-19 KORONAVÍRUS-TESZT GYULÁN ÉS BALATONFÜREDEN!

COVID-19 GYORS-TESZT EGÉSZSÉGES PÁCIENSEKNEK

A nyugalom megzavarására bőségesen okod adó helyzet, a COVID-19 koronavírus járvány felhívta a figyelmünket arra, hogy nem kell kézzelfogható dolog ahhoz, hogy egészségünk veszélybe kerüljön. Az elmúlt hónapokban a Nap ugyanúgy sütött, az ég kékje szikrázott, mi pedig otthonunkba zárva vártuk, hogy ezzel a láthatatlan dologgal, egy állítólagosan távol-keleti országból érkező vírussal valami történjen. Leginkább, hogy elmúljon. A járványhelyzet számos negatív hatása mellett persze akadt pozitívum is, hiszen a természet fellélegzett, a vizek kitisztultak, és talán mi is ráébredtünk arra, hogy az oltások is számos esetben fontosak. Kollégáinkkal éppen ezért úgy döntöttünk, bővítjük a Sybilla Egészségközpontok szolgáltatásait, így egészséges pácienseknél nemzetközi oltóközpontjainkban már a COVID-19 koronavírus gyors-tesztelését is végezzük.

HOGYAN TESZTELTETHETED MAGAD?

A COVID-19 koronavírus gyors-tesztet GYULÁN és BALATONFÜREDEN veheted igénybe, előzetes telefonon vagy ONLINE történő bejelentkezéssel. A bejelentkezést követően személyesen vagy online töltsd ki a kérdőívet, hogy feltérképezhessük a körülményeidet. Ezt követően az előírásokat betartva egy orvosi konzultáció keretében személyesen is megbeszéljük a problémákat és javaslatot teszünk, hogy mikor és milyen tesztre lesz szükséged. A személyes konzultáció alapján előjegyzünk a szükséges vizsgálatra, ahol ujjbegyedből vérmintát veszünk, az eredményt pedig 15 percen belül átadjuk, illetve email útján is elküldjük. Az eredményt kiértékeljük és ellátunk minden szükséges információval, tudnivalóval, esetleges pozitivitás esetén pedig gondoskodunk a további szükséges lépésekről.

KINEK JAVASOLJUK A COVID-19 GYORS-TESZTET?

A teszt kizárólag tünetmentes pácienseknél végezhető. A COVID-19 gyorstesztet azoknak ajánljuk, akiknek rokonságában, ismerőseik között voltak influenzás tünetet produkálók, vagy érintkeztek koronavírusos betegekkel. Azok számára is hasznos lehet, akik úgy érzik, hogy már átestek a koronavírus fertőzésen és kíváncsiak a szervezetükben kialakult ellenanyag szintjére, illetve azok számára is célszerű elvégeztetni, akikre egyéb orvosi vizsgálatok, műtétek, orvosi beavatkozások várnak a jövőben. A COVID-19 IgM/IgG, vagyis az immunrendszer vírusra adott válaszait kimutató gyorsteszt 95-100%-os biztonságú, ezért alkalmas a fent említett esetek vizsgálatához.

KINEK NEM JAVASOLJUK A COVID-19 GYORS-TESZT ELVÉGZÉSÉT?

Miután a koronavírus-tesztet kizárólag tünetmentes pácienseknél végezzük, a döntően lázas vagy felsőlégúti tüneteket produkáló pácienseknek célszerű felkeresni háziorvosukat és betartani a karanténra vonatkozó szabályokat. A Sybilla Egészségközpontban a hatályban lévő rendelkezéseknek megfelelően minden esetben jelentési kötelezettségünk áll fenn a háziorvos felé.

HOGYAN KÉSZÜLJ FEL A COVID-19 GYORSTESZTRE?

Ahhoz, hogy a tesztelés a lehető legpontosabb eredményt mutassa, számítunk rád! Arra kérünk, hogy a tesztet megelőzően gondold át és írd össze, hogy az elmúlt időszakban mi történt veled. Ehhez segítségül összeállítottuk egy kérdőívet, ami segíthet neked → KÉRDŐÍV LETÖLTÉSE ITT!

További kérésünk, hogy a gyors-tesztre hozz magaddal maszkot, amelynek nincs semmilyen technikai minimum-feltétele!

MILYEN EREDMÉNYEKRE SZÁMÍTHATSZ?

A COVID-19 koronavírus gyors-tesztje kapcsán az alábbi eredmények lehetségesek:

• NEGATÍV │Ebben az esetben a páciens nem fertőzött, vagy a fertőzés óta nem telt még el 5 nap.
• IgM POZITÍV │Az IgM pozitivitás (vagyis az immunrendszer vírusra adott pozitív válasza) a fertőzés kb. 5-21 napja között mutatható ki, ebben az esetben a páciens jelenleg nagy valószínűséggel fertőző.
• IgG POZITÍV │Az IgG tiszta pozitivitás általában 28 nap után várható, a páciens nagy valószínűséggel már tartós immunitással bíró, korábban a betegségen átesett fertőzött. Jelen tudásunk szerint ekkor a páciens már nem fertőző.
• IgM és IgG POZITÍV │Kombinált pozitivitás (IgM és IgG is), kb. 14-28 nap között várható, nagy valószínűséggel még fertőző lehet.

MENNYI IDŐT VESZ IGÉNYBE A GYORS-TESZT?

Az orvosi konzultációval egybekötött COVID-19 koronavírus-teszt nagyjából 15 percet vesz igénybe. Ha úgy döntesz, hogy családtagjaid, szeretteid, munkatársaid és a saját biztonságod, megnyugvásod érdekében szeretnél tisztában lenni aktuális állapotoddal, úgy az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz be a COVID-19 koronavírus gyors-tesztre.

BEJELENTKEZÉS COVID-19 KORONAVÍRUS GYORS-TESZTRE:

ONLINE → http://covid.sybillarendelo.hu/
• BALATONFÜRED │ 8230, Balatonfüred, Zsigmond utca 1/b. │Tel.: +36 30 503 8790
• GYULA │ 5700, Gyula, Béke sgt. 42. |Tel.: +36 66 361 361, +36 30 984 1422

Szerző: Eat, Move & Smile