Hírek

4 TIPP, HOGYAN RANDIZZ HALLÁSSÉRÜLTEN

4 TIPP, HOGYAN RANDIZZ HALLÁSSÉRÜLTEN

ÉLJ, SZERESS, RANDIZZ! HALLÁSSÉRÜLTEN IS!

A párkeresés hallónak és hallássérültnek legalább annyira nehéz, hiszen a sok „remek lehetőség” közül kőkemény munka megtalálni azt, akivel jól érezzük magunkat. Ha az ember fia-lánya még hallásvesztéssel is küzd, úgy még inkább nehezített a pálya, hiszen hiába az online világ nyújtotta hamis biztonság, előbb-utóbb ki kell lépni a fénybe, és Ámor szent céltáblájaként meg kell, hogy mutassuk magunkat. A hallók esetében is sok kérdés merül fel az ismerkedési szakaszban; mit mondjuk, vagy inkább mit ne mondjunk, hogy legalább az első személyes találkozásig eljussunk, hallássérültként viszont nem csak a romantika motorjának beizzítása, de maga a randevú is óriási rizikófaktort rejt magában. Nézzünk hát néhány gyakorlati példát, hátha segít, hogyan randizz hallássérülten!

1. JÁTSSZ TISZTA LAPOKKAL!

Hatalmas dilemma, vajon illik-e már a zéró másodpercben tudatni a másikkal, hogy hallássérüléssel küzdünk. Miután előbb-utóbb úgyis kiderül, talán érdemes azt még ott valahol az elején közölni, hogy ne raboljuk egymás drága idejét. A társadalom sajnos még nincs megfelelően felkészítve a siketség kezelésére, de ha valaki szemüveget visel ahhoz, hogy jobban lásson - ami egy teljesen hétköznapi és elfogadott dolog -, akkor miért lenne más a hallókészülék? A jó ügy érdekében lehet, érdemes egy kis időt ráfordítani, hogy kiszemeltünk megismerje helyzetünket, és megosszunk vele néhány tuti információt. Már ha arra valóban érdemesnek gondoljuk.

2. HOL LEGYEN A RANDI?

Ha sikerült megugrani a hallásvesztés kérdését, és még mindig „vonalban” van a Lelkes-Kedves Új Ismerős, célszerű átgondolni, hol essen meg az első személyes találkozó. Ha van kedvenc, bevált helyünk, amit akár már barátokkal többször le is próbáltunk, és egyrészt kellemes az atmoszféra, másrészt tudjuk, hogy van olyan része, ahol jó eséllyel tudunk beszélgetni, akkor legyünk nyugodtan kezdeményezők, és javasoljuk ezt helyszínként. Ha jó fej az illető, nyilván meg fogja érteni, és első randi helyszínként nem fog ragaszkodni egy rock koncerthez. Bár annak is megvan a maga romantikája.

3. ÉRKEZZ KORÁN

Eljött a várva-várt nap, puccban-parádéban pózolunk a tükör előtt, utolsó simítások az outfiten és hajrá! A randi napját érdemes úgy tervezni, hogy még idő előtt a helyszínre érjünk, és legyen lehetőségünk kiválasztani egy csendesebb sarkot, ahol nem szól olyan hangosan a zene, és a világítás is megfelelő ahhoz, hogy a lehető legtöbb kérdést megértsük abból, amit partnerünk nekünk céloz. Ha túl hangosnak ítéljük a meghitt csevejhez a zenét, nyugodtan kérjük meg a személyzetet, hogy legyenek kedvesek lejjebb csavarni a hangerőt, amit általában meg is szoktak tenni nekünk.

4. KOMMUNIKÁCIÓ „AZUTÁN”

Ha jól végződött a randi – és már miért is ne végződött volna jól? -, jöhetnek a kalandos hétköznapok! A személyes találkozókon túl szeretjük tartani egymással a kapcsolatot, aminek a legegyszerűbb módja a telefon. Amennyiben ez mégis problémát okoz, vagy kényelmetlennek tartjuk a telefonon való kommunikációt, választhatunk más formát is erre. Akár a Skype, akár a Face Time szuper alkalmazás arra, hogy úgy beszélgessünk hódolónkkal – szerelmünkkel, párunkkal, barátunkkal -, hogy lássuk egymás arcát is, összekötve így a hallást a szájról való olvasással. Persze az okostelefonoknak hála, ma már megannyi felület biztosítja az írásos kapcsolattartást, ahol csak az eszközt kell ügyesen beállítani, hogy hang nélkül is jelezze Ámor titkos üzenetét.

Még keresed az igazi? Ha nem csak a szerelemben, de a tökéletes hallókészülékben sem találtad még meg a Nagy Ő-t, nézz be hozzánk! Kollégáink szívesen segítenek, hogy hallásod tökéletesítéséhez együtt találjátok meg az igényeidnek legmegfelelőbbet! Nálunk TE választasz!

Szerző: Eat, Move & Smile