Hírek

4 +1 SZUPER ÖTLET AZ ŐSZI IMMUNERŐSÍTÉSRE

4 +1 SZUPER ÖTLET AZ ŐSZI IMMUNERŐSÍTÉSRE

IMMUNERŐSÍTÉSRE FEL!

Ősszel a nyár napsugarai még be-bekacsintgatnak a fényesre pucolt ablakon, de ereje már csalóka. A színek, a fények, az illatok mind-mind csábítóan hívnak a természetbe, ahol az egészséges, friss levegő beszippantásával az őszi megfázás veszélyei is leselkednek ránk. Búcsút intve a nyárnak, érdemes egy kicsit felturbózni immunrendszerünket, hogy felkészítve szervezetünket a hűvös időre, valóban élmény legyen a szabadban töltött idő. Nézzük, mit tehetünk hát, és mi-mindent vethetünk be az őszi immunerősítésre!

1. GYÖMBÉR ÉS KURKUMA

Az immunrendszer erősítését mindjárt kezdhetjük is néhány természetes, a konyhánkban is megtalálható gyógynövénnyel, amilyen a gyömbér és a kurkuma. Mindkettő tisztító és méregtelenítő hatással bír, ráadásul már főzés során is sokan használjuk, és a boltok polcain is könnyen elérhetőek. A gyömbért reszelve, a kurkumát pedig por formájában érdemes akár a reggeli juicehoz, akár egy frissítő smoothie-hoz hozzáadva elkortyolni. 

2. AZ „A” VITAMIN

Szoktuk mondani, hogy rengeteg A-vitamint juttatunk be szervezetünkbe nap, mint nap „A” lángossal, „A” sörrel, ami önmagában valóban megmosolyogtató, de a vitaminellátásban igencsak gyengén muzsikál. Arról nem is beszélve, hogy az A-vitamin hiánya súlyos bőr-, és hajproblémákat, szemszárazságot, sőt, akár vakságot, és egyéb fertőzéseket is okozhat. Jó hír, hogy pótlása nem csak vitamin tabletták, de különböző ételek bevitelével is megoldható. Hogy mit érdemes a családi asztalra tenni, ami az A-vitamin pótlását is biztosítja? Halakat, tejet, vajat, édesburgonyát, zöldségeket akár roppanósra párolva, sóskát, spenótot, salátát, narancsot, vagy az ősz nagy slágerét, a sütőtököt. Bármilyen formában.

3. A MOZGÁS FÉL EGÉSZSÉG

Régi és igaz mondás, hiszen a mozgás alacsonyan tartja a stressz hormonokat, melyek többek között a megfázás, és az influenza kialakulásában is szerepet játszanak. A mozgás – legyen az szabadtéri, vagy beltéri -, segít felszabadítani a stressz hormonokat, erősítve ezzel az immunrendszert. A mozgás kortalan, és már egy átmozgató séta is hozzájárul, hogy vérkeringésünket felfrissítsük, az ereket pedig rugalmasan tartsuk. 

4. OMEGA 3 

Kicsit elnyűtték már az Omega 3 zsírsav nevét, pedig joggal mondhatjuk, hogy a halból is ez folyik. Az Omega 3 jelentősége meghatározó, hiszen a lazacban, heringben, makrélában és a közkedvelt szardíniában is megtalálható telítetlen zsírsavak nem csak a növekedésben játszanak elengedhetetlen szerepet, de csökkentik a pulzusszámot, a vérnyomást, az érelmeszesedést, és védik légzőszerveinket a megfázástól, valamint a különböző légúti fertőzésektől.

4+1. ALVÁSSAL AZ EGÉSZSÉGÉRT

Az alvás nagyon fontos része egészségünknek, hiszen a szervezet ekkor töltődik, gyógyul. Ha nincs meg a kellő mennyiségű, minőségi alvás, az hozzájárul testünk és szellemünk gyengüléséhez, így a megfelelő vért hiányában a baktériumok és fertőzések könnyen utat törnek maguknak, hogy rombolják egészségünket. 

Családi magánrendelőként fontos számunkra, hogy pácienseink az egészségügy különböző területein magas szintű, komplex szakorvosi ellátásban részesüljenek. A SYBILLA Magánorvosi Rendelő és Hallókészülék Stúdió az ország több pontján biztosít kiemelkedő színvonalú egészségügyi és prevenciós ellátást. A vizsgálatok hatékonyságát, valamint pácienseink széleskörű igényeit figyelembe véve alakítottuk ki rendelőink működését, kellemes atmoszféráját. A teljes körű vizsgálatok egy időben történő elvégzése mellett folyamatosan törekszünk a nyugodt, barátságos környezet kialakítására is, hiszen ahogy mondani szoktuk: Az egészség belülről kezdődik!


Szerző: Eat, Move & Smile