AUDIOLÓGIA


A 65-74 év közötti korosztályban minden ötödik ember kisebb vagy nagyobb fokban érintett lehet a halláscsökkenés tekintetében. A halláscsökkenésben szenvedők körében gyakrabban fordul elő szorongás, depresszió, befelé fordulás, elégedetlenség, kisebb aktivitás. A fiatalabb korosztályt is érintik a túlzott zajhatások, az MP3 lejátszók elterjedése óta. Nagyon fontos időben felismerni, már csecsemő korban, a halláscsökkenést mert a beszédfejlődést kimondottan gátolja.

A szűrővizsgálatokkal (3-, 6-,12 hó, óvodás, kisiskolás, 18 éves korig), objektív hallásvizsgáló módszerekkel tájékozódunk a páciens esetleges halláscsökkenéséről. Az időben felismert elváltozások jó eséllyel kezelhetők. Az audiológiai vizsgálatok nélkülönözhetetlenek a szédülések, fülzúgások okainak kiderítésében.

A hallásromlás nem csak a hallássérültet érinti, hatással van a családra, barátokra és a munkatársakra is.
A Sybilla Hallókészülék Stúdióinkban a szűrővizsgálatokat, audiológus szakorvossal együtt történő hallókészülék választást, hallókészülékek illesztését és hallás gondozást végzünk. Hallókészülék tartozékokat és védő illesztékeket is forgalmazunk.

 

ORVOSOK 


Dr. Bánki Magdolna 

tel: +36 30 928 8588
email:
cortimed@gmail.com

Rendelési idő (Gyula)
Kedd 15:00 – 16:00
Csütörtök 15:00 – 16:00


Rendelési idő (Balatonfüred)
Péntek 16:00 – 17:00
Szombat 09:00 – 11:00